Novinky ze světa QNAP

QNAP RAID Scrubbing

Tchaj-pej, Tchaj-wan, 4. července 2017 - Společnost QNAP® Systems, Inc. vydala pro uživatele QNAP NAS aktualizaci systému QTS 4.3.3.0210 (sestavení 20170606), která po instalaci na úložišti QNAP NAS automaticky povolí plánované čištění RAID (RAID Scrubbing) (pokud již nebylo aktivováno uživatelem) pro zvýšení integrity uživatelských dat a proaktivní zajištění zabezpečení skupin disků.

Čištění RAID se používá pro ověření integrity dat skupin disků s konfiguracemi RAID 5 a RAID 6. Funguje na základě kontroly redundance při zjišťování a opravě nejednotných oddílů, které nelze odhalit při běžném používání. Pravidelně naplánované čištění RAID dokáže odhalit potenciálně poškozená data nebo disky v dřívějším stádiu, což dává úložišti NAS šanci pokusit se o opravu problémů souvisejících s diskem a zajištění integrity dat uživatele a skupin disků.

Čištění RAID běží na pozadí a má minimální vliv na výkon (v závislosti na velikostech kapacity úložiště). Společnost QNAP doporučuje spouštět čištění RAID týdně nebo měsíčně podle četnosti přístupu k datům uloženým na NAS. Uživatelé mohou nakonfigurovat nastavení čištění RAID v nabídce "Ovládací panel" > "Správce úložiště" > "Globální nastavení" > "Čištění dat".

Více informací o čištění RAID najdete na stránkách:
https://en.wikipedia.org/wiki/Data_scrubbing

O společnosti QNAP
Společnost QNAP Systems, Inc., jak už samotný název „Quality Network Appliance Provider" (poskytovatel kvalitních síťových přístrojů) napovídá, se zaměřuje na dodávání ucelených nabídek se síťovými úložišti (NAS) a sítovými rekordéry videa nejvyšší kvality s jednoduchostí použití, robustním provozem, velkou úložní kapacitou a vysokou spolehlivostí. Společnost QNAP spojuje technologie a design, aby přinesla kvalitní výrobky, které efektivně pomáhají podnikům se sdílením souborů, virtualizací aplikací, správou úložiště a hlídáním v podnikovém prostředí a zároveň obohatila uživatele nabídkou zábavního multimediálního centra. Se sídlem v Taipei, společnost QNAP poskytuje řešení pro globální trh nepřetržitou inovací a vášní.