Přeposílám vzdáleně z jednoho NASU na druhý přes HBS Hybrid Backup Sync zálohy. Při tomto odeslání do dané složky se mi změní vlastník složky z vlastníka "zálohy" na "admina". Mám skript v plánovači úloh, který mi maže staré zálohy, ale vždy se musím ručně připojit na NAS a změnit vlastníka složky, ano mohl bych ve skriptu změnit, se přihlásit jako admin ale to nechci z bezpečnostních důvodu. Proto jsem udělal primitivní skript do NASU, který mi změní vlastníka složky, jenže tady nastává chyba, skript jsem vložil přes WinSCP přes roota a když ho spustím přes putty vše proběhne v pořádku, tak jsem se rozhodl vložit úlohu do crontabu na daný čas, jenže skript se mi nespustí vůbec přes crontab a po restartu NASU mi zmizí z crontabu úloha a také skript. Umístění crontabu jsem našel v mnt/HDA_ROOT/.config/crontab a skript jsem vložil
do složky /etc/init.d/zmena_prav.sh, tuto složku jsem zvolil z důvodu, že se zde spoušťí mnoho skriptu, zkoušel jsem i jiné složky např. share. Našel jsem, že crontabu je více ale zatím jsem zkoušel jenom jednu cestu :
Zkoušel jsem hleda zda-li neexistuje nějaký soubor.sh, který by to defaultně mazal ale bez úspěchu
Kód: Vybrat vše
/etc/default_config/crontab
/mnt/ext/usr/bin/crontab
/mnt/HDA_ROOT/.config/crontab
/root/crontab
Skript vypadá takto :
#!/bin/sh
SLOZKA=/share/CACHEDEV1_DATA/VM_BACKUP
chown -R admin:administrators $SLOZKA