Důkladné vylepšení MediaVieweru

Sdělte nám své požadavky na nové funkce a vlastnosti z produktů QNAP, které byste rádi použili.
Odpovědět
paternoster
Příspěvky: 87
Registrován: 05 led 2022, 16:38
Kontaktovat uživatele:

Důkladné vylepšení MediaVieweru

Příspěvek od paternoster »

Původně jsem příspěvek s problémem s rozmazaným fotkami MediaVieweru nezařazoval do "nových vlastností", ale když on se ten seznam problémů MediaVieweru tak rozrostl, tak si myslím, že si zaslouží kompletní předělání, protože to není jenom UI.

Našel jsem několik podivností v Media Vieweru. Při prohlížení obrázků. (QTS 5.1.5)
1. Startuje asi 7sekund než se ukáže první fotka (na 1Gbps síti) - TS228A
2. Obrázky jsou zdecimované šílenou JPG re-kompresí. zdrojové jsou kvalitní 3840x2160 JPG. Prohlížím na 2560x1440 v menším okně(třeba 1800x1100).
Vážně , tak kvalita je tak šílená, že jsem si myslel, že si prohlížím exif náhledy. K mému úžasu obrázky v Media Vieweru pokaždé rekomprimuje.
-příklad : z 1MB 4K ostrého obrázku to v velikosti okna browseru udělá 1272x800. Při velikosti okna, přesněji řečeno oblasti pro obrázek. 1600.5x938 . Pro jistotu jsem z udělal screenshot a ověřil shodu rozměrů. 1604x925 A zmenšího to na 67 kB. Mám vážné podezření, že tohle je cílená sabotáž kvality fotek! :| nevím jestli se generují on-the fly. Přinejmenším by tam mohla být (permanentní!)možnost kvality rekomprimovaných obrázků.
3.při přechodu na další /předchozí obrázek se otevře v obrázek s šedým místem kolem obrázku ve všech 4 okrajích a ne zrovna malých (tak 8% celku), po chvilce se roztáhne vertikálně na celou výšku, pak hned na celou šířku a pak se vrátí na původní velikost s okraji.Je to dost rušivé.. Stává se to jen v určitých nevyzkoumaných velikostech okna (spíš větší rozměry okna).
4. Nelze vypnout trvale volbu Rozostřené pozadí. Za mě je to nevkusné a některá zařízení to zpomaluje. Po každém přihlášení do QTS je to zapnuté. Ale aspoň při každém otevření MV.
5. nejde přepínání šipkami/mezerníkem, enterem,wasd na další.

6. U funkce slideshow("prezentace") nejde vypnout ta animace (opět mám pocit, že je to převzatý trend z youtube). Ten obrázek prostě pořád nějak poletuje. Komentář k tomuto mám přesně stejný jako k Rozostřenému pozadí.
6.A. z 6 efektů přechodů tam není efekt "nic"
6.B. prezentace má pokaždé efekt fade - změna se opět neuloží
6.C. druhý stisk esc neukončí prezentaci
6.D. + Další věc: sice se hodí do fullscreenu, ale když dám Esc/ukončím fullscreen, prezentace dál hraje . Já vím, je tam vpravo nahoře malý čtvereček.

7. český překlad "Effect" je "účinek". Ve smyslu Fade In/uncover,...
8. Tlačítko víc akci skoro neřeší nic, kromě dočasného vypnutí rozostření.

X.(což se netýká media vieweru a je takový paradox - Media viewer má (asi jedinou povedenou funkci) , že mohu sérii obrázků prohlížet jeden po druhém prostým kliknutím. Na rozdíl od FileStation /Otevře v novém tabu/ nebo FileStation-Share Link / stáhne nebo zobrazí jeden jediný/ . Pokud tedy nechci největší náhledy 320x240 asi.. - Vím, nejsou to nástroje pro prohlížení sérií souborů. Proto myslím, že by tyhle vylepšení UI a UX zasloužil.
QNAP bug hunter
Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů