Zdravím,
nedávno mi odešla ramka 8GB DDR3L v TS-453B, dlouho jsem nemohl na to přijít, kde je problém.
Start systému probíhal normálně někdy uptime 20 dnů někdy 1 den.
Došel jsem k tomu, že musím otestovat ramky, složitě jsem sháněl NTB na DDR3L a opravdu MEMTEST ukázal na jednu raku, že je vadné.
Nešlo by nějak spustit MEMTEST přímo v NAS?
MEMTEST
-
- Kontaktovat uživatele:
- lars
- Kontaktovat uživatele:
Re: MEMTEST
Memtest v QTS - konkrétně v "QNAP Diagnostic tool" nevykázal chyby?
-
- Kontaktovat uživatele:
Toto aplikaci jsem nikde nenašel. Kde ji vzít.
- lars
- Kontaktovat uživatele:
Vypadá to, že QNAP tento tool stáhnul z App Centra
Já to mám na NASkách nainstalované už nějakou dobu, takže to tam mám pořád, ale teď jsem našel nové informace, že už to tam není a že QNAP nějaké testy zařadil do aplikace "Asistenční linka", ale test paměti tam nevidím (jen dva testy na HDD).
Poslal jsem dotaz na QNAP servis, tak uvidíme, co dostaneme za info.
Já to mám na NASkách nainstalované už nějakou dobu, takže to tam mám pořád, ale teď jsem našel nové informace, že už to tam není a že QNAP nějaké testy zařadil do aplikace "Asistenční linka", ale test paměti tam nevidím (jen dva testy na HDD).
Poslal jsem dotaz na QNAP servis, tak uvidíme, co dostaneme za info.
- lars
- Kontaktovat uživatele:
A už mám odpověď z QNAP helpdesku:
Ano, diagnostický nástroj je definitivně z QTS App Centra odebrán. Chcete-li spustit test paměti přímo na NAS, postupujte podle tohoto odkazu: https://wiki.qnap.com/wiki/Memory_Test
Ano, diagnostický nástroj je definitivně z QTS App Centra odebrán. Chcete-li spustit test paměti přímo na NAS, postupujte podle tohoto odkazu: https://wiki.qnap.com/wiki/Memory_Test
- lars
- Kontaktovat uživatele:
Praktická ukázka spuštění MemTest86+ na QNAP TS-453Be (Celeron J3455 + 16GB RAM)