verze jádra - pro verze qts

Vše ohledně QNAP firmwarů "QTS, QuTS hero, QES a QuRouter" - stabilní i beta verze.
Odpovědět
paternoster
Kontaktovat uživatele:

verze jádra - pro verze qts

Příspěvek od paternoster »

sháním informaci, kterou verzi jádra má která verze QTS . ( záleží to i typ od typu, nebo architektury)?
AI mi dala odpověď, že 5,1.5 má jádro 5.4.* jenže to je nesmysl, kryptický příkaz getcfg system version -dhlásí mi 4.2.8

Já pátrám po verzích jádra pro https://github.com/morrownr/8821au-20210708 pro " 0bda:c811"
Kernels: 5.4 - 5.11 (Realtek)
Kernels: 5.12 - 6.10 (community support)

Mají to některé QTSka?

paradoxně nějaké soubory to najde

/lib/modules/others/rtlwifi/rtl8821aefw.bin
/lib/modules/others/rtlwifi/rtl8821aefw_wowlan.bin
/lib/modules/4.2.8/rtlwifi/rtl8821aefw.bin
/lib/modules/4.2.8/rtlwifi/rtl8821aefw_wowlan.bin
/lib/modules/misc/rtlwifi/rtl8821aefw.bin
/lib/modules/misc/rtlwifi/rtl8821aefw_wowlan.bin
(pro lib64 totožné), ale to asi je fw a ne .ko
QNAP bug hunter
lars
Kontaktovat uživatele:

Re: verze jádra - pro verze qts

Příspěvek od lars »

Po dnešní aktualizaci na QTS 5.2.1 jsem zkusil "uname -a" a vyplivlo mi to: Linux 5.10.60-qnap #1 SMP Fri Oct 25 10:47:37 CST 2024 x86_64 GNU/Linux
paternoster
Kontaktovat uživatele:

starší verze jádra pro armové NASy? restart před updatem

Příspěvek od paternoster »

Dodám, že mám arm-64 model (TS228A), nemůže hrát roli, že armové modely jedou na starší verzi 4 kernelu ? . Díky, já na potvoru včera aktualizoval na poslední,5.2.0 (z 5.1.5) a stále to hlásí 4.2.8 protože jsem v changelogu bál jedné věci něco jako temporarily 3rd party apps are not working due to nonresolved compatibility with arm (nějak tak). Ale asi to kvůli tomu oželím, pokud tahle setinová vyšší verze 5.2.1 opravdu skokově bude mít 5 kernel. Trochu se mi to zdá nečekané.

A nerozumím, jedné volbě před updatem firmaru, píše to že systém běží dlouho a měl by se restartovat před updatem, což mi nedává moc smysl A jsem z toho zmatený, že i před updatem stojím před otázkou zda provést restart. Běžel asi 40 dní. Dát ano nebo ne?

Mimochodem dnes jsem měřil spotřebu i se zdrojem s dvěma disky,má očekávaných 21W (+-2W) s , minimum 18, při bootu k 24W. účiník 0.4.
QNAP bug hunter
lars
Kontaktovat uživatele:

Re: verze jádra - pro verze qts

Příspěvek od lars »

Tu možnost restartu, teď jsem aktualizoval NAS, kde mám QTS a běží tam primárně kamerový záznam přes QVR Pro (aktualizace na nové 2.6.1) a ikdyž jsem měl NAS před aktualizací zrovna čerstvě zapnutou, tak ta možnost zaškrtnutého restartu tam automaticky byla také. Dle mého názoru je to tam kvůlu nějaké prevenci, ale já dávám aktualizaci OS vždycky bez možnosti případného předběžného restartu :)
Odpovědět