Ahoj,
zajímalo by mě jak zálohovat NAS v případě nečekané havárie nebo tak něco, aby ho bylo možné obnovit do funkčního stavu poslední zálohy, včetně MySQL, atd..
V mém případě mám 2 pozicový TS 253 2xHDD RAID 1+ 2 X SSD RADI 1, tak uvažuji o externí záloze na USB HDD.
Zaloha nastavení systému udělá i rozložení diskových jednotek pole RAID atd?
Je na tuto zálu vhodný HBS 3?
POpřípadě něco jiného atd, aby se pak nemuselo vše nastavovat atd?
Díky
Zaloha NASu
-
- Kontaktovat uživatele:
Zaloha NASu
Qnap TS-253D 16 GB
- lars
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zaloha NASu
Máš na mysli havárii NASu, tj. kdy ho pošleš na reklamaci a až ti dojde opravený nebo vyměněný za nový kus, tak chceš, aby ti to jelo, jak to fungovalo před pokažením NAS?
-
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj,
například
Ok nikdy člověk neví co se stane.
Nebo prostě něco podělám sám na NASu a třeba nenaběhne a budu ho muset obnovit do továrního nastavení, tak jak ho mít zazálohovaný tak abych na něm rozjel sytém a vše s tím související MySQL, web , ....
Neberu v úvahu hromadu dat jako filmy atd co mi nebude chybět..
CO vše zálohuje zaloha systému, je celkem škoda , že nejde nastavit automatickou zálohu.
Díky Aleš
například
Ok nikdy člověk neví co se stane.
Nebo prostě něco podělám sám na NASu a třeba nenaběhne a budu ho muset obnovit do továrního nastavení, tak jak ho mít zazálohovaný tak abych na něm rozjel sytém a vše s tím související MySQL, web , ....
Neberu v úvahu hromadu dat jako filmy atd co mi nebude chybět..
CO vše zálohuje zaloha systému, je celkem škoda , že nejde nastavit automatickou zálohu.
Díky Aleš
Qnap TS-253D 16 GB
-
- Kontaktovat uživatele:
Ja zalohuje pres HBS celou slozku .qpkg, pres cron delam dump mysql + dulezita data kopiruju data kazdy den na dalsi disk. S tim ze vse jedu ve verzovani 14 dni zpet. Pokud lehne NAS jako takovy, nechaji se disky prendat do noveho a jede se dal. Horsi by bylo kdyby lehly v raidu 2 disky najednou. Pak mam tu zalohu bokem a musel bych vse obnovit a rozbehat ze zaloh. Lepsi ale nez jet uplne od nuly.
Qnap TS-673A-32G
-
- Kontaktovat uživatele:
Máš nějaký tip či radu jak jednoduše zálohovat kompletní nastavení NAS?
Jestli najdeš nějaký Webinář budu moc rád popřípadě kontaktovat technickou podporu?
Díky Aleš
Qnap TS-253D 16 GB
- lars
- Kontaktovat uživatele:
Já měl na mysli právě situaci, kterou následně popsal "xBenny82" s infem "Pokud lehne NAS jako takovy, nechaji se disky prendat do noveho a jede se dal.". Tohle je parádní věc.
Jinak, já osobně využívám max. jen zálohu nastavení systému NAS, nic dalšího nepotřebuju - na web stránky mám webhosting a data synchronizuji na druhou NAS přes HBS3.
NAS používám primárně jako rychlé datové centrum s 10G a Thunderbol3 spojením, a také jako Win PC (v NAS mám grafickou kartu a VM s Windows OS).
Co se týká zálohy zcela kompletní NAS, předpokládám, že QNAP se s tím dřív nebo později vytasí.
Jinak, já osobně využívám max. jen zálohu nastavení systému NAS, nic dalšího nepotřebuju - na web stránky mám webhosting a data synchronizuji na druhou NAS přes HBS3.
NAS používám primárně jako rychlé datové centrum s 10G a Thunderbol3 spojením, a také jako Win PC (v NAS mám grafickou kartu a VM s Windows OS).
Co se týká zálohy zcela kompletní NAS, předpokládám, že QNAP se s tím dřív nebo později vytasí.
-
- Kontaktovat uživatele:
Přesně dnes se mi stalo co jsem měl na mysli. Akualizoval se Apache a veškěré nastavení je fuč, neměl jsem zálohu tak ted mi to bude muset kamoš nastavovat znovu jelikož toto jaksi nezvládám nastavit proxy na cloud web atd..... v Apachi..
Nejde vždy o chybu disků, ale o chybu uživatele
Nejde vždy o chybu disků, ale o chybu uživatele
Qnap TS-253D 16 GB