Různé informace

Acronis Mobile na QNAP NAS

V obecné rovině existuje samozřejmě možnost, jak zálohovat veškeré údaje a data z vašich mobilních zařízení na cloudové služby výrobců, například jako je Apple apod. Nicméně, pro uživatele, kteří ale nechtějí platit měsícní poplatky zmíněným výrobcům zde uvádíme aplikaci Acronis Mobile, která umožňuje uživatelům mobilních produktů (se systémy iOS nebo Android) zdarma zálohovat a obnovovat kontakty, fotky, videa, připomenutí a kalendáře.

Pokud tedy vlastníte QNAP NAS, anebo teprve zvažujete jeho zakoupení, pak vězte, že mobilní zálohování na QNAP NAS vám snadno ochrání data v mobilním zařízení a poskytne možnost obnovení v případě poškození nebo ztráty. Můžete také použít zálohu pro převedení vašich osobní data a nastavení ze starého telefonu do nového.

Pojďme se podívat na jednoduchý postup, jak nastavit zálohování:

1. Zalogujte se na QNAP NAS, otevřete QNAP App center, v něm najděte Acronis True Image, klikněte na "Install" a následně aplikaci otevřete (zobrazí se QR kód na nové webové stránce v prohlížeči).

Otevřete QNAP App Center

Najděte Acronis True Image a klepněte na tlačítko Install

Počkejte, až se dokončí instalace a klepněte na tlačítko Otevřít

2. Zkontrolujte, že QNAP NAS a mobilní zařízení jsou připojené na stejné WiFi síti.

3. Na mobilním zařízení si nainstalujte aplikaci Acronis True Image: Mobile buď z Appstore nebo Google Play.

4. V aplikaci, kterou jste nainstalovali na mobilní zařízení zvolte NAS jako cíl zálohy a pro spárování naskenujte QR kód zobrazený v rozhraní aplikace na NAS.

5. Po úspěšném spárování zařízení můžete začít zálohovací proces na NAS přes Wifi.

Acronis Mobile